Comunicat de presa – cooptare medici

Posted on Posted in anunturi

Serviciul de Ambulanta Judetean Satu Mare are in conformitate cu prevederile Legii nr.95/2006, art.115 o structura distincta denumita “Compartiment de consultatii de urgenta si transport sanitar neasistat”, functionand incepand cu data de 01.07.2015 doar in procent de 43 %, nefiind functionala 24 din 24 de ore. În dotarea compartimentului de consultaţii de urgenţă şi transport sanitar se află autoturisme de transport-ACD pentru medicii de gardă în vederea efectuării consultaţiilor la domiciliu. În cadrul acestui compartiment pot efectua gărzi şi medici de familie din afara structurii serviciilor de ambulanţă. Coordonarea activităţii de consultaţii de urgenţă se face prin dispeceratul medical de urgenţă, aceasta putând fi realizată, unde este posibil, în colaborare cu medicii de familie. Compartimentul de consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat funcţionează în regim de gardă şi/sau ture de cel mult 12 ore.
Tariful orar este in functie de gradul profesional al functiei respectiv medic , medic specialist sau medic primar si in conformitate cu art.3 al.5 din Legea nr.284/2010 si Legea nr.250/2016 .
Avand in vedere numarul redus de medici, Serviciul de Ambulanta Judetean Satu Mare nu poate organiza activitatea compartimentului de consultatii de urgenta la domiciliu cu utilizarea autospecialelor de tip ACD aflate in dotare 24 din 24 ore .
Mentionam ca prin functionarea acestui compartiment s-ar degreva din numarul solicitarilor inregistrate spre rezolvare de catre echipajele medicale de urgenta , solicitari clasificate “cod verde “ , unde prezenta medicului pentru diagnosticare este esentiala si vitala .Astfel s-ar reduce si timpul de raspuns pentru alt gen de solicitari “cod rosu , galben”ceea ce ar duce la rezolvarea unui numar mai mare de solicitari si un timp de rezolvare mai scurt.
Astfel ca se impune cooptarea de medici medicina generala si medici in specialitatile medicina interna si pediatrie din afara unitatii si includerea acestora in echipa de garda a institutiei, prin incheierea de contracte individuale de munca cu timp partial.
Urmare a celor aratate va rugam sa ne sprijiniti pentru cooptarea de medici pentru completarea liniei de garda in vederea functionarii Compartimentului de consultatii de urgenta la domiciliu in special in turele de zi cu program de la 7-19 .
Mentionam ca echipajul pentu consultaţii de urgenţă şi transport sanitar neasistat este format din ambulantier si medic.
Cu respect.

MANAGER GENERAL,
Ec. OPRIS GABRIELA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *